Ads Top

Provincie en rijk maken nadere afspraken over stikstof extern salderen en natuurherstel

Het rijk, provincies, gemeenten en waterschappen spraken op donderdag 9 juli over hoe de komende tijd wordt samengewerkt aan de aanpak stikstof en het herstel van de natuur. Het betreft afspraken op hoofdlijnen, die onder meer gaan over het legaliseren van meldingen, de opkoopregeling voor veehouderijen en natuurherstel en procesafspraken over het openstellen van extern salderen.

Er zijn ook afspraken gemaakt over het legaliseren van meldingen. Het gaat om meldingen die onder de PAS niet vergunningplichtig waren. Door de uitspraak van de Raad van State moeten de melders echter wel over een vergunning beschikken. De melders hebben destijds te goeder trouw gehandeld. Rijk en provincies hebben afspraken gemaakt over de wijze van legaliseren.

Het rijk draagt hiervoor primair de verantwoordelijkheid, de provincies zullen helpen om dit voor elkaar te krijgen. Melders ontvangen binnenkort een brief met informatie over het vervolg. In Brabant gaat het om ruim 600 locaties waarvoor in potentie een melding gelegaliseerd moet worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.