Ads Top

Particulier gebruik van bestrijdingsmiddelen in tuinen daalt niet

Ondanks de Green Deal die de overheid en brancheorganisaties in 2017 sloten, daalde het gebruik van bestrijdingsmiddelen door particulieren in tuinen niet tussen 2014 en 2019. Dat blijkt uit een analyse van verkoopcijfers door het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Tuinbezitters gebruiken vooral steeds meer middelen tegen insecten. Tegen onkruid gebruikt men meer middelen op basis van organische zuren en minder op basis van glyfosaat.

Het Europese en Nederlandse beleid streeft naar vermindering van particulier gebruik van bestrijdingsmiddelen in tuinen.

Tegen onkruid gebruikt men overigens wel steeds meer bestrijdingsmiddelen op basis van organische zuren en minder op basis van glyfosaat. Twee van de vijf Nederlanders met een tuin gebruikt helemaal geen onkruidbestrijdingsmiddelen. Zij trekken het onkruid er met de hand uit of doen er niets tegen. Het aantal tuinbezitters dat onkruidbestrijdingsmiddelen gebruikt, is iets afgenomen. Maar zij gebruiken in plaats daarvan wel steeds meer azijn. Dit kan schadelijk zijn voor mens en milieu.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.