Ads Top

Subsidie voor bedrijven om uitstoot te verminderen

De provincie Noord-Holland stelt de komende 4 jaar 4 miljoen euro beschikbaar voor complexe industriƫle bedrijven.

Met deze subsidie kunnen deze bedrijven bovenwettelijke (vrijwillige) maatregelen nemen waarmee zij de uitstoot van fijn stof, stikstofdioxide, geur en geluid verminderen. Dit moet bijdragen een gezonde leefomgeving in Noord-Holland.

Noord-Holland wil met de subsidie bedrijven stimuleren om maatregelen te nemen waardoor de luchtkwaliteit verbetert en de overlast van geur en geluid vermindert. Bedrijven kunnen met de subsidie ook een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren naar welke maatregelen zij kunnen nemen om dit doel te bereiken.

De provincie vindt dat iedereen recht heeft op een gezonde leefomgeving. In het Programma Gezonde Leefomgeving staat hoe de provincie dat wil bereiken. Noord-Holland trekt tussen 2020 en 2024 14.2 miljoen euro uit om een gezonde leefomgeving te stimuleren. Het grootste deel daarvan is er voor initiatieven van derden. Deze uitvoeringsregeling is daar een onderdeel van. Er worden nog meer uitvoeringsregelingen voor subsidies opgesteld. De vaststelling hiervan volgt in het voorjaar van 2021.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.