Ads Top

Binnenstad Enschede stapsgewijs uitlaatgas-vrij

 

Enschede wil een aantrekkelijke stad zijn met een leefbaar klimaat. Daarom biedt het college van burgemeester en wethouders het voorstel ‘Zero Emissie Stadslogistiek en toegangsbeleid stadserf’ aan aan de gemeenteraad. Die beslist hier naar verwachting in juni over.

In 2014 sprak Enschede al af om de levering van goederen in de binnenstad CO2-vrij te maken door de ‘Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek’ te tekenen, een deal tussen overheden en bedrijfsleven. Als vervolg hierop is in 2019 in het landelijke klimaatakkoord afgesproken dat de grootste gemeenten in Nederland een ‘Zero emissie-zone voor logistiek vervoer’ gaan invoeren. De gemeente Enschede volgt dat tempo.
 
Er is al een eerste stap gezet door scooters en brommers van het stadserf te weren, vertelt wethouder Van Houdt. Volgens hem is het leefklimaat in de binnenstad daarmee al flink verbeterd. Naast brommers en scooters kunnen ook vrachtwagens en logistieke busjes overlast geven in de vorm van luchtvervuiling, geluidsoverlast en verkeersonveiligheid. Vandaar dit stappenplan om uitlaatgassen te beperken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.