Ads Top

Tilburg haalt 2,5 miljoen binnen voor ventilatie scholen


Negen scholen in Tilburg gaan de ventilatie in bestaande gebouwen verbeteren. Actueel op dit moment, omdat er een verband lijkt te zijn tussen de verspreiding van COVID-19 en ventilatie. De gemeente vroeg hiervoor, op verzoek van een aantal schoolbesturen, subsidie aan. Alle aanvragen, met een totaalbedrag van 2.375.831 euro, zijn toegekend.

Daarmee kunnen het Beatrixcollege, het Koning Willem II College, ZML de Bodde en basisscholen de Wichelroede (locatie van Heeswijkstraat), Prins Bernhard, de Cocon, Berkeloo, de Mortel en de Stappen (locatie Pastoriestraat) de ventilatie in hun gebouwen verbeteren.  

Het binnenklimaat in veel scholen is niet goed genoeg, dit heeft een negatieve invloed op leerprestaties en de gezondheid van leerlingen en leerkrachten. Een goede ventilatie draagt bij aan een gezond klimaat in de klas. Daarnaast is goed ventileren een actueel onderwerp, omdat er een relatie lijkt te zijn tussen het verspreiden van infecties via aerosolen zoals COVID-19, en slechte ventilatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.