Ads Top

Sa­men­wer­ken aan het aan­pak­ken van af­val in de Maas

Dertien partners ondertekenden het Clean Meuse Joint Statement tijdens de Eindconferentie van LIVES, Litter Free Rivers and Streams.

Op donderdag 20 januari 2022 namen ruim 100 deelnemers uit Nederland, Duitsland en België deel aan de eindconferentie van het Interreg V-A project Litter Free Rivers and Streams. Van waterbeheerders tot kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties, samen willen ze plasticvervuiling een halt toeroepen. Vandaag werden de resultaten van het project gepresenteerd. Opruimacties, monitoring, proefprojecten met plasticvangers. Inspirerende resultaten!

Iedereen is zich ervan bewust dat plasticvervuiling in rivieren en kanalen een groot probleem is. Drijvend zwerfvuil is een mondiaal probleem met een enorme impact op tal van vlakken: schade aan ons milieu en een gevaar voor de volksgezondheid, de biodiversiteit, de scheepvaart en het landschap. Plasticvervuiling in de waterwegen vraagt om een duurzame en grensoverschrijdende aanpak die voorkomt dat plastics naar de zee stromen of in de rivier en haar uiterwaarden neerslaan.

Het Interreg V-A project LIVES richtte zich de afgelopen drie jaar op het terugdringen van plastic afval in de Maas en haar zijrivieren in het Maas stroomgebied binnen de Euregio Maas-Rijn. De afsluiting vond plaats op donderdag 20 januari 2022. Maar het netwerk wordt voortgezet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.