Ads Top

Rotterdamse klimaatopgaven in kaart

Niet alleen het tegengaan van de klimaatcrisis vanuit een eigen klimaatakkoord, ook het weerbaar maken van de stad voor de effecten van klimaatverandering staat hoog op de Rotterdamse agenda.

De publicatie Klimaatopgaven in kaart laat de effecten van klimaatverandering zien voor Rotterdam en toont daarmee de urgentie voor een stevige klimaatadaptatie aanpak aan.

Het is een belangrijke bouwsteen van het Programmakader WeerWoord 2030 waarmee de komende jaren versneld actie kan worden ondernomen om Rotterdam verder klimaatbestendig te maken. Rotterdam bereidt zich voor op de toekomst. Met grote en kleinschalige ingrepen in de buitenruimte, door het aanpassen van bestaande gebouwen, met klimaatbestendige nieuwbouw en door het enthousiasmeren van bewoners en bedrijven in de stad.

In aansluiting op de doelstelling van het Nationale Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie geeft Rotterdam met de klimaatopgaven binnen het Rotterdamse Weerwoord richting aan een ambitieuze aanpak van klimaatadaptatie in de komende jaren met als doel dat alle partijen in Rotterdam uiterlijk in 2030 volledig klimaatadaptief handelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.