Ads Top

Hogeschool Utrecht start nieuwe master Sustainable Business Transition

 

De economie staat op een kantelpunt, van een focus op winst, welvaart en groei naar een focus op duurzaamheid, waardecreatie en circulaire oplossingen. Innoveren is hierbij geen luxe meer maar een noodzaak. 

Met de nieuwe master Sustainable Business Transition gaat Hogeschool Utrecht professionals opleiden tot toekomstgerichte experts die transities begeleiden naar een duurzame bedrijfsvoering waarin sociale, milieukundige en economische waardecreatie samengaan. De opleiding gaat onder voorbehoud van accreditatie september 2022 van start.

Klimaatverandering, toenemende druk op grondstoffen en afname van de biodiversiteit vormen grote risico’s voor het bedrijfsleven. Er is een transitie noodzakelijk naar een systeem dat zich richt op meervoudige waardecreatie voor mens en maatschappij. Daardoor is een grote behoefte ontstaan aan professionals die beschikken over kennis en vaardigheden op het snijvlak van economie, technologie, innovatie en duurzaamheid. Met de master Sustainable Business Transition (SBT) wil Hogeschool Utrecht aan die behoefte voldoen. De sterke internationale oriëntatie, de stevige theoretische basis in combinatie met de praktische oplossingsgerichtheid maken dat deze master mensen optimaal voorbereid op een rol als strategist en innovator voor het bedrijfsleven.

De opleiding helpt professionals te specialiseren in duurzame bedrijfsontwikkeling en de circulaire economie. Ze leren onder andere om duurzame, circulaire en inclusieve businessmodellen te creëren en te evalueren. Ze leren na te denken over de ethische impact van bedrijfsmodellen op mens en milieu, met specifieke aandacht voor data-gedreven bedrijfsmodellen. Ook leren ze hun inzichten te koppelen aan praktische tools zoals ecosystem mapping voor het analyseren van de complexe netwerken rond organisaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.