Ads Top

Financiering voor klimaatadaptieve maatregelen in Flevoland

KlimaatAdaptatie Flevoland (KAF) heeft in december 2021 een aanvraag gedaan voor financiering vanuit het Rijk (het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie) voor klimaatadaptieve maatregelen. Met deze maatregelen maken we de leefomgeving minder kwetsbaar voor extreme weersomstandigheden.

De gemeenten Almere, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde starten met negen projecten. Deze projecten dragen bij om de capaciteit van de waterberging bij hevige buien te verbeteren en het verder vergroenen van de leefomgeving. Dat heeft ook andere voordelen, zoals het bestrijden van hittestress en een verbeterde waterkwaliteit.

Het Rijk draagt maximaal één derde van de kosten voor een maatregelpakket bij. De overige twee derde van de kosten wordt door de gemeenten gefinancierd. KAF kan over de periode 2021-2023 6,8 miljoen euro aanvragen en de maatregelen uitvoeren tot en met 2027. In de komende jaren (2022 en 2023) is er dus nog veel ruimte voor de andere KAF-partners, die dit jaar nog geen aanvraag hebben gedaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.