Ads Top

Kabinet zet in op vier onderwerpen om industrie te verduurzamen

Het kabinet zet voor de verduurzaming van de industrie in op vier lijnen. Zo wordt de CO2 heffing aangescherpt en komt er een CO2 minimum prijs voor de industrie. Daarnaast worden bestaande subsidies voor de verduurzaming van de industrie en het midden- en kleinbedrijf (mkb) geïntensiveerd en uitgebreid.

Er komen bindende maatwerkafspraken met de 20 grootste industriële uitstoters van broeikasgassen. Ook maakt men wederkerige afspraken met bedrijven over extra en snellere CO2 reductie in 2030, het versnellen van kritische infrastructuur, mogelijkheden voor financiële ondersteuning en het faciliteren van snelle en efficiënte vergunningverlening.

Verder werkt het kabinet aan een uitvoeringsprogramma circulaire economie. Slim omgaan met grondstoffen en het vervangen van fossiele grondstoffen door hernieuwbare grondstoffen is essentieel voor de industriële verduurzaming.

Deze verduurzaming biedt ook nieuwe economische kansen voor de Nederlandse industrie en dienstensectoren. Bedrijven kunnen een koploperspositie innemen en zich blijvend onderscheiden door eerder dan anderen de noodzakelijke energieomslag te maken. Het kabinet wil helpen om fundamenteel nieuwe duurzame technologieën te realiseren. Het Klimaatfonds gaat daar een belangrijke bijdrage aan leveren voor bijvoorbeeld groene waterstof.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.