Ads Top

N+P wil installatie om geur tegen te gaan op Heijplaat in bedrijf houden

Voor het tegengaan van geuroverlast deed het afvalverwerkingsbedrijf N+P, voorheen PreZero, Suez, op Heijplaat, Rotterdam meerdere investeringen. Ook draaide het bedrijf een proef met een installatie met koolfilter. De werking bleek goed.

Om deze installatie formeel in bedrijf te houden, heeft het bedrijf op 25 maart 2022 een vergunningaanvraag ingediend bij DCMR.

De inname en sortering van plastic-, metaal- en drankverpakkingen (PMD)-afval bij N+P leidde diverse jaren tot veel geuroverlast op Heijplaat. N+P nam daarom verschillende maatregelen om geurverspreiding te verminderen. Als proef is vanaf juli 2020 lucht uit de sorteerhal afgezogen en via een installatie met actief koolfilter naar de buitenlucht gebracht. De proefperiode is een aantal keren verlengd om de installatie verder te kunnen verbeteren. De installatie draait nu zoals gewenst en stabiel. Er komt veel minder geur uit de sorteerhal. Ook is het werkklimaat in de hal verbeterd. Het aantal meldingen van inwoners over geuroverlast is aanzienlijk afgenomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.