Ads Top

TAUW committeert zich aan wetenschappelijke net-zero klimaatdoelstellingen TAUW committeert zich aan wetenschappelijke net-zero klimaatdoelstellingen

Ingenieursbureau TAUW committeert zich aan wetenschappelijke net-zero klimaatdoelstellingen. Waarbij TAUW zich richt op een halvering van de CO2-uitstoot in 2030. En per 2050 een minimale 90% CO2-reductie.

Het laatste IPCC rapport loog er niet om en onderstreepte weer eens de noodzaak om meer actie tegen klimaatverandering te ondernemen, omdat de 1,5 graad definitief niet meer haalbaar is. Om verdere schade te voorkomen is een verregaande transformatie vereist van alle systemen die ten grondslag liggen aan onze economie. De politiek moet hierin zijn rol pakken en met beleidsmaatregelen komen. Maar de tijd dringt en in het huidige politieke klimaat gaat besluitvorming traag.

Met het net-zero initiatief pakt het bedrijfsleven haar verantwoordelijkheid door ambitieuze net-zero doelstellingen te formuleren en die ook wetenschappelijk onderbouwd vast te stellen en te monitoren en rapporteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.