Ads Top

ICL-IP Terneuzen na intensief verbeterprogramma geen zorgdossier meer

Afgelopen jaren is een zeer grote inspanning geleverd die tot resultaten heeft geleid.’ Dat schrijft DCMR in een brief aan het Zeeuwse bedrijf ICL-IP. De milieudienst houdt daar namens de provincie Zeeland toezicht op het naleven van de milieuwetgeving.

In 2020 werd een groot pakket aan verbetermaatregelen verplicht gesteld aan deze fabriek die onder meer vlamvertragers produceert. Het ging daarbij om zaken als hygiëne van koeltorens, veiligheidsprocedures en arbeidsveiligheid. Nu het intensieve verbeterprogramma bijna helemaal is gerealiseerd, gaat ICL-IPT van de lijst af van aandachtsbedrijven – bedrijven die onder verscherpt toezicht staan.

Het Plan van aanpak dateert van 30 september 2020. ICL-IP had het opgesteld naar aanleiding van een reeks door DCMR en handhavingspartners geconstateerde overtredingen. Bij het plan hoorden kwartaalrapportages. De laatste was van januari 2024. Daaruit blijkt dat het bedrijf het verbeterprogramma voortvarend heeft aangepakt. De provincie Zeeland stemde daarom in met het voorstel van DCMR en de Veiligheidsregio Zeeland, de Nederlandse Arbeidsinspectie en de waterkwaliteitsbeheerder om de fabriek van de lijst zorgdossiers af te halen. Alleen enkele deelaspecten zijn nog niet afgerond. Zo staan er nog enkele zogeheten lasten onder dwangsom (voorwaardelijke boetes), onder andere omdat er nog een aantal verbeteringen op het gebied van brandveiligheid moeten komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.