Ads Top

ProRail neemt afscheid van chemische onkruidbestrijding

ProRail stopt met het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen. ProRail maakt op dit moment nog gebruik van chemische onkruidbestrijding op ballastbed, schouwpaden en bij de bestrijding van bepaalde plantensoorten. Dat is nodig om de veiligheid van deze plekken te garanderen. De komende jaren komt hier gefaseerd een einde aan.

Het is belangrijk dat de spoorbaan en de omgeving veilig zijn. Dat doen we zo veel mogelijk op een duurzame manier. Maar dit kan niet overal. Op dit moment gebruikt ProRail chemische bestrijdingsmiddelen alleen nog op schouwpaden langs het spoor en in het ballastbed van het spoor.

De onkruidbestrijding is nodig om de veiligheid te kunnen garanderen en voor bovengenoemde locaties zijn nog geen geschikte alternatieve methoden beschikbaar. Met spuit deze middelen heel gericht op het onkruid dat moet worden bestreden.

Gebleken is dat deze chemische bestrijdingsmiddelen negatieve effecten hebben op mens en milieu. Aannemers voeren de onkruidbestrijding uit voor ProRail. In nieuwe contracten die ProRail aangaat wordt het verbod uitgebreid. Naast waterwin- en grondwaterbeschermingsgebieden geldt er per direct een verbod op het gebruik ervan op schouwpaden in Natura2000-gebieden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.