Ads Top

Meerjarige financiering voor bodemsanering

Het Rijksbudget voor bodemsanering wordt dit jaar vervangen door een meerjarige SPUK-regeling. SPUK staat voor specifieke uitkering. Via een SPUK kunnen gemeenten en provincies budget aanvragen voor het uitvoeren van beleid dat door het Rijk is bedacht. Hiermee is een langdurige financiële ondersteuning voor provincies, gemeenten en andere bevoegde gezagen bij het uitvoeren van bodemonderzoeken en saneringen beschikbaar. Met een jaarlijks budget van meer dan 70 miljoen euro is de SPUK-regeling de belangrijkste geldstroom op dit gebied.

Voor 1 juli moeten de eerste aanvragen voor de meerjarige SPUK-regeling worden ingediend. Dit biedt een unieke kans voor provincies, gemeenten en andere bevoegde gezagen om de bodemkwaliteit te verbeteren en de leefomgeving gezonder te maken. TAUW staat klaar om organisaties te ondersteunen bij het realiseren van deze ambitieuze doelen.

Tot nu toe moesten provincies en gemeenten jaarlijks een aanvraag indienen om gebruik te kunnen maken van het SPUK-geld. Dit resulteerde in extra administratieve lasten en belemmerde een efficiënte uitvoering van de werkzaamheden. Om dit te verbeteren, is in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de nieuwe meerjarige SPUK-regeling ontwikkeld. Hierdoor kunnen bevoegde gezagen voor een langere periode geld aanvragen en plannen maken voor de aanpak van bodemsanering tot het jaar 2030.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.