Ads Top

Minder CO2 door duurzame bermverharding langs N34

De N34 tussen rotonde Witte Paal en de Drentse grens krijgt duurzame bermverharding. Door het gebruik van Reduton grasbetonelementen wordt in totaal een CO2-reductie gerealiseerd van bijna 1 miljoen kg! Dit staat gelijk aan de hoeveelheid CO2 die 200 auto’s gezamenlijk in een jaar tijd uitstoten of wat een gemiddeld huishouden in 75 jaar uitstoot.

De provincie stimuleert innovaties en toepassing van CO2-arme technologieën en producten. “Wij werken samen met bedrijven om duurzaamheidswinst te bereiken. Door het gebruik van deze bermverharding leveren we een mooie bijdrage aan vermindering van CO2-uitstoot. Daarom gaan we bij alle toekomstige wegwerkzaamheden duurzame bermverharding aanleggen”, aldus gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor Mobiliteit, Water en Sociaal in de provincie Overijssel.

De aannemerscombinatie FLOOW, heeft van de provincie de opdracht gekregen om de bermen van de N34 te voorzien van Reduton®, het nieuwe grasbetonelement met een extreem lage CO2-emissie. Het beton in deze bermverhardingselementen is vervangen door het toepassen van geopolymeren. De firma v.d. Bosch Beton B.V. uit Almelo fabriceert en levert deze elementen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.