Ads Top

Bezoek de Afval bioscoop

Steeds meer Hagenaars scheiden hun afval maar twijfelen nog wel eens of ze het goed doen. Hoort een chipszakje nou wel of niet bij het plasticafval en wat moet ik doen met frituurvet? Na een bezoek aan de Afval 'bioscoop' weet u het antwoord.

Dagelijks produceren alle Hagenaars zo’n 600 ton afval. Dat is ruim een kilo per persoon per dag. In dat afval zitten waardevolle grondstoffen die geschikt zijn voor hergebruikt. Daarover komt u alles te weten in de Afval 'bioscoop' . Neem uw kinderen mee, want zij kunnen met een kijkopdracht leuke prijzen winnen.

De afval 'bioscoop' is opgebouwd uit afvalcontainers (kliko's) waarop filmpjes worden vertoond van 'Johan gaat scheiden'. De filmpjes geven antwoord op vragen zoals wat gebeurt er met gescheiden afval en wat mag wel en niet in de bak. Johan Overdevest - de hoofdrolspeler - volgt elke lading afval persoonlijk en gaat in op de opvatting dat afval uiteindelijk allemaal bij elkaar terechtkomt. De filmreeks werd eerder uitgezonden door TV West.

Bij de Afval ‘bioscoop’ staan Yeliz, Manny en Anand klaar om vragen over afval te beantwoorden. Zij hebben een ‘STiP-baan’. STiP banen zijn door de gemeente gesubsidieerde banen, bedoeld voor bijstandsgerechtigden die al langere tijd niet aan het werk zijn en door omstandigheden niet makkelijk zelf aan werk kunnen komen. STiP staat voor Sociaal Traject in Perspectief.

De Afval ‘bioscoop’ staat tot en met 23 oktober in de Centrale Bibliotheek en maakt daarna een tour langs een aantal filialen. Kijk in het overzicht wanneer de bioscoop bij u in de buurt is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.