Ads Top

Trash Tree wint ontwerpwedstrijd 'Wat een (afval)bak'

De jury van de ontwerpwedstrijd 'Wat een (afval)bak' koos op dinsdag 3 oktober de Trash Tree als beste ontwerp voor een interactieve afvalbak. Deze afvalbak in de vorm van een boom, ontworpen door Francien Fleuren en Marcel Lamers, onderscheidt zich door het positieve gevoel dat er vanuit gaat. De Trash Tree werkt op zonne-energie, licht op in het donker en er klinkt vogelgeluid als je er afval in gooit. Zo maakt de Trash Tree het straatbeeld niet alleen schoner, maar ook vrolijker.

De ontwerpwedstrijd 'Wat een (afval)bak' is een initiatief van de gemeenten Eindhoven en Tilburg. Iedereen kon ideeën voor een interactieve prullenbak insturen. De 10 beste ontwerpen zijn 3 oktober gepresenteerd in het Ontdekstation in Tilburg. Iedere deelnemer kreeg 5 minuten de tijd om zijn of haar ontwerp te pitchen.

De jury beoordeelde de ontwerpen behalve op originaliteit ook op beheersbaarheid. In hoeverre het ontwerp 'hufterproof' is en vooral of het ontwerp bereikt dat we ons afval in de bak gaan gooien en niet op straat. De Trash Tree van Fleuren en Lamers kwam als beste uit deze beoordeling.

Fleuren en Lamers ontvingen een cheque ter waarde van € 1.000,- om de Trash Tree verder te ontwikkelen. Ook is hun ontwerp te zien tijdens het congres ‘Rendement van Schoon’ op 20 novembe

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.