Ads Top

'Tempo-zakdoekjes vegen oerbos weg'

Voor zakdoekjes van Tempo, wc-papier van Edet en maandverband van Libresse worden grote delen van het Grote Noordelijke Woud in Zweden, Finland en Rusland gekapt. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Greenpeace International naar de verwoestende praktijken van Essity, de grootste toiletpapier- en zakdoekjesproducent in Europa.

Het Grote Noordelijke Woud is enorme krans van naaldbossen, net onder de Noordpool, dat zich uitstrekt over drie continenten.

De uitgestrekte naaldbossen worden al jarenlang uitgedund en kaalgekapt, onder andere door de houtindustrie. Het hout komt terecht in onze winkels doordat afnemers als Essity, maker van Edet wc-papier en Tempo tissues, te lakse eisen stellen aan de herkomst van hun grondstoffen. Het gevolg: voor sterk drielaags wc-papier worden deze belangrijk bossen versnipperd en verzwakt.

De houtindustrie dekt zichzelf in met herplantingsprogramma’s. Maar de snelgroeiende naaldbomen die ze planten zijn uitheems en brengen het ecosysteem alleen maar verder uit balans, stelt Greenpeace. Essity moet de eisen aan zijn toeleveranciers verscherpen, zodat ze kunnen garanderen dat er geen oerbos is vernietigd voor hun producten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.