Ads Top

Drents Energieloket adviseert over asbest en duurzame maatregelen

Asbest in een woonomgeving geeft risico’s. Daarom moeten in 2024 alle asbestdaken in Nederland vervangen zijn. Dat roept bij inwoners van Drenthe vragen op. Bijvoorbeeld over wat een woningeigenaar zelf mag doen en welke financieringsmogelijkheden er zijn. Vanaf 1 februari kunnen particuliere woningeigenaren met hun vragen terecht bij het Drents Energieloket.

De adviseur van het energieloket kan verder helpen met de eerste vragen en advies geven over het combineren van de asbestverwijdering met duurzame maatregelen zoals dakisolatie of zonnepanelen. Daarnaast weet het Drents Energieloket welke actuele regelingen, zoals de Energiebespaarlening Drenthe, en (landelijke) subsidies er zijn voor het verwijderen van asbestdaken.

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra: “De provincie Drenthe vindt een duurzame en veilige woon- en leefomgeving belangrijk. Daarom willen we het voor alle woningeigenaren gemakkelijker maken om een asbestdak te verwijderen. Met de nieuwe Asbestregeling Drenthe is een lening tegen een lage rente mogelijk. Zo is het voor inwoners voordeliger om de verwijdering van een asbestdak te financieren en is het misschien mogelijk om meteen het dak van de woning te isoleren en/of zonnepanelen te plaatsen.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.