Ads Top

Frank Brichau, CCO van Essent, naar Spitsbergen voor duurzamer Nederland

Onder leiding van poolreiziger en klimaatjournaliste Bernice Notenboom gaat Frank Brichau, CCO van Essent, op expeditie naar Spitsbergen. Naast energieleveranciers als Essent, belangenbehartigers en maatschappelijke organisaties gaan zo’n dertig bestuurders mee van banken, verzekeraars, investeerders en vermogensbeheerders. Het doel van de reis is om samen een bijdrage te leveren aan het klimaatdoel om in 2030 de CO2 uitstoot met 49 procent terug te brengen.

Essent werkt naar eigen hard aan het terugbrengen van de CO2 uitstoot. Zo levert zij al haar klanten standaard energie uit Europese wind en biedt zij als eerste energiemaatschappij groen gas met biogas: een duurzaam alternatief voor aardgas. Met DubbelGroen levert het bedrijf het schoonste energieproduct van Nederland. Klanten die daar voor kiezen, krijgen een combinatie van groen gas en windstroom dat is opgewekt uit 100% Nederlandse wind.

Essent is er van overtuigd dat de transitie naar een duurzame samenleving met name een kwestie is van geld. Technologische ontwikkelingen om tot een duurzame samenleving te komen volgen elkaar in hoog tempo op. De energieleverancier investeert hier fors in en levert een belangrijke financiële bijdrage aan de energietransitie. Ook veel particuliere huishoudens doen mee, bijvoorbeeld met zonnepanelen of een warmtepomp. Maar die investeringen kosten hen vaak veel geld.
Het bedrijf zoekt daarom naar oplossingen. Zo biedt zij, bijvoorbeeld, iedere huizenbezitter een extra mogelijkheid om mee te doen aan de energietransitie door zonnepanelen te verhuren. Huiseigenaren hoeven dan géén investering te doen en betalen een vast huurbedrag per maand dat wordt verrekend met de energierekening.

Frank Brichau reist met het schip de Rembrandt van Rijn af naar Spitsbergen om de gevolgen van klimaatveranderingen rond de Noordpool zelf te ervaren. Tijdens de reis worden belangrijke thema’s besproken en samenwerkingen opgezet om ook na de expeditie met elkaar aan oplossingen te werken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.