Ads Top

Stank in Delfzijl vanaf 1 juni te melden via een app

Op 1 juni gaat er een proef van start om geurhinder te melden en de stoffen in de lucht te meten rondom het industrieterrein Oosterhorn in Delfzijl. Met deze proef willen we als provincie objectief en onafhankelijk inzicht krijgen in de luchtkwaliteit in het gebied.

Om de luchtkwaliteit te meten komt er een meetnet, dat verschillende stoffen continu en periodiek meet en zichtbaar maakt via een app. Tijdens de pilot kunnen inwoners van het gebied geurhinder melden en de luchtkwaliteit raadplegen in de app. Zo krijgen alle deelnemers op elk gewenst moment inzicht in geurmeldingen, aangekondigde mogelijke geurhinder door bedrijven en de luchtkwaliteit binnen het gebied.

De app wordt, samen met omwonenden en bedrijven, tijdens een pilot van vier maanden ontwikkeld. Voor deze pilot zoekt de provincie Groningen deelnemers, om de app aan de hand van gebruikerservaringen en -wensen verder te ontwikkelen. Deelnemers blijven volledig anoniem en er worden op geen enkele wijze privégegevens met derden gedeeld. De tijdsinvestering is minimaal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.