Ads Top

Kiwa certificeert Appel Bouw en Beutech Agro voor reinigen mestopslag

Per 1 juli 2018 zijn Appel Bouw en Beutech Agro uit Steenwijk als eerste bedrijven in Nederland gecertificeerd voor het veilig en verantwoord reinigen van mestopslagsystemen volgens BRL K906, ‘Reinigen van mestopslagen’. Kiwa heeft beide bedrijven gecertificeerd. Aanleiding voor het opzetten van de nieuwe procescertificering is het relatief grote aantal ongelukken dat jaarlijks in mestopslagsystemen plaatsvindt.

BRL 2344 stelt het in de loop van 2018 verplicht om op een veilige manier een mestsilo te (laten) reinigen voor bijvoorbeeld een inwendige inspectie of bij onderhoud aan de binnenzijde. BRL K906 voorziet hierin en biedt de noodzakelijke kaders. Een mestopslagsysteem kan op twee manieren gereinigd worden: van buitenaf en van binnenuit. Kiwa beoordeelt op basis van BRL K906 beide manieren.

Het goed en naar behoren reiningen van mestopslagssystemen is belangrijk; de veiligheid van betrokken medewerkers en van de boeren staat daarbij voorop, stellen (ook) Appel Bouw en Beutech Agro. Vandaar de keuze om het certficeringstraject van Kiwa te doorlopen – met succes. Om het gevaar nog verder te minimaliseren kiezen beide bedrijven er ook voor om mestopslagsystemen altijd van buitenaf reinigen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.