Ads Top

Google Street View auto start met meten luchtvervuiling in straten van Kopenhagen

Voortaan zal een Google Street View auto in Kopenhagen op straatniveau de luchtkwaliteit meten. De Universiteit Utrecht is verantwoordelijk voor de technische en wetenschappelijke ondersteuning van het project.

Een moeder met een astmatisch kind neemt de beste route naar de speeltuin. Fietsers en sporters stippelen de voor hen gezondste route uit. Stedenbouwkundigen beschikken over kennis om slimme oplossingen te ontwikkelen. En beleidsmakers zijn beter in staat om beslissingen over luchtkwaliteit te nemen. Vandaag is in Kopenhagen de Europese primeur van Google Air View gelanceerd. Het is een project van de stad Kopenhagen in samenwerking met Google. De Universiteit Utrecht levert de technische en wetenschappelijke ondersteuning voor dit project - waarvan uiteindelijk ook de burgers van Kopenhagen zullen profiteren.

Onderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben een Google Street View auto in Kopenhagen voorzien van geavanceerde meetapparatuur. De auto zal tot 2019 door Kopenhagen rijden en op straatniveau de luchtkwaliteit in kaart gaan brengen. De resultaten worden vervolgens met wetenschappers en beleidsmakers gedeeld. Op termijn zullen ook burgers toegang krijgen tot de meetdata, waardoor ook zij kunnen zien waar de lucht (het minst) schoon is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.