Ads Top

Nederlander positief over milieuzones, maar ergert zich aan regels

Nederlanders zijn positief over het invoeren van milieuzones, maar vinden wel dat de informatievoorziening door de overheid te wensen overlaat. Dit blijkt uit het Milieuzone-onderzoek dat Goboony, een online platform voor campereigenaren en reizigers, uitvoerde onder 1.170 personen. Binnen het onderzoek werd ook gekeken naar de kennis van verschillende Europese wet- en regelgeving rond milieuzones.

Het merendeel van de Nederlanders vindt het goed dat er milieuzones zijn en hierbij zijn vooral de jongere weggebruikers positief. Van de automobilisten jonger dan 35 jaar vindt driekwart het goed dat er milieuzones zijn, terwijl dit percentage onder bestuurders van 56 jaar en ouder met 49 procent een stuk lager is.

Ondanks dat het merendeel van de automobilisten positief is over milieuzones, is 74 procent van de weggebruikers niet tevreden over de informatievoorziening rondom milieuzone wet- en regelgeving. Vooral de wildgroei aan verkeersborden, milieuzone-regels, uitzonderingen en technische eisen zorgt voor het grootste deel van de ontevredenheid. Slechts 5 procent van de ondervraagden voelt zich wél goed geïnformeerd over milieuzones.

Veel Europese landen houden er hun eigen wet- en regelgeving op na als het op milieuzones aankomt. Maar liefst 88 procent van de automobilisten die de grens oversteken, geeft aan dit verwarrend te vinden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.