Ads Top

The Green Village opent proeftuin voor klimaatadaptieve innovaties

The Green Village, de proeftuin voor duurzame innovatie in de stedelijke omgeving op de TU Delft Campus, heeft het HittePlein ontwikkeld. Hier werken ondernemers en onderzoekers aan duurzame innovaties zoals Rainroad, die de oplopende temperatuur in de stad aanpakken en door middel van waterhergebruik en waterbuffering langdurige droogte bestrijden.

De nieuwe proeftuin is op maandag – op een uitzonderlijk warme dag voor de tijd van het jaar - officieel geopend door gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van de provincie Zuid-Holland.
 
Op het HittePlein worden verschillende innovaties die de gevolgen van extreme hitte en droogte kunnen temperen getest en gedemonstreerd, waaronder Bluebloqs. Die maakt regenwater beschikbaar voor hergebruik in stedelijk gebied. Deze innovatie vangt regenwater op, zuivert het met een biofilter en slaat het op.

Een ander voorbeeld is Rainroad: een opvangreservoir onder de stoep of parkeerplaats die bij hevige buien het overtollige regenwater tijdelijk opslaat. Door dit water in periodes van hitte te laten verdampen, loopt de temperatuur minder hoog op. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.