Ads Top

Kamerleden nemen manifest Klimaatwakers in ontvangst


Vertegenwoordigers van diverse politieke partijen nemen op dinsdag 6 juli het manifest van de Klimaatwakers in ontvangst op het Plein in Den Haag.

Ook zullen zij een tentoonstelling bezichtigen van vlaggetjes met persoonlijke boodschappen van honderden klimaatwakers aan de regeerders.

De Klimaatwakers waken sinds 19 april 12:05 bij het Catshuis (overdag) en online (‘s nachts) namens alle burgers in Nederland die zich zorgen maken over het klimaatbeleid van de Nederlandse overheid. Er zijn meer dan vijftig organisaties aangesloten bij de Klimaatwake, waaronder Milieudefensie, Oxfam Novib, Cordaid en zeven politieke jongerenorganisaties.

De Klimaatwakers stellen dat de overheid door onvoldoende maatregelen te treffen uiterst roekeloos omgaat met de toekomst van haar burgers en met de levens van mensen in het Globale Zuiden, die als eerste de vernietigende gevolgen van klimaatverandering ondervinden.

De Klimaatwakers willen dat de overheid een crisishouding aanneemt ten aanzien van de klimaat- en ecologische crises. De overheid moet de ernst van de crisis erkennen, de burger hierover zorgvuldig informeren en daadkrachtig leiderschap tonen in het aan de orde stellen, afspreken en doorvoeren van de rigoureuze maatregelen die nodig zijn.

De Nederlandse overheid dient volgens hen alle zeilen bij te zetten om Nederland in 2025 klimaatneutraal te maken, elke verdere afname van biodiversiteit te stoppen en voldoende steun te bieden aan landen die nu al lijden onder de gevolgen van klimaatverandering. Met deze maatregelen zou Nederland als welvarend en innovatief land in haar plicht kunnen voorzien om een voortrekkersrol te vervullen, zoals toegezegd in het Parijsakkoord.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.