Ads Top

Ruim 100 bewoners op Zuid van start met meten luchtkwaliteit

Ruim 100 bewoners in Rotterdam Zuid zijn gestart met het meten van de luchtkwaliteit in hun eigen straat en buurt. De metingen maken onderdeel uit van het ‘citizen science’ project van de gemeente Rotterdam waarbij Rotterdammers gedurende twee jaar zelf de luchtkwaliteit meten en data aanleveren. Bewoners worden zo onderdeel van het bestaande meetnetwerk in de stad.

Na een succesvolle aftrap van de Luchtclub in de gebieden Rozenburg, Pernis, Hoogvliet, Hoek van Holland en Hilligersberg-Schiebroek, is het project nu ook van start in Rotterdam Zuid.
Rotterdammers die lid worden van de Luchtclub krijgen een sensor in bruikleen van de gemeente om zelf de luchtkwaliteit in hun straat te kunnen meten. Door samen te meten krijgen inwoners en de gemeente meer inzicht in de luchtkwaliteit in straten en wijken.

Het stadsbestuur heeft de ambitie om uiterlijk in 2025 ook te voldoen aan de (strengere) normen van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). De gemeente neemt verschillende maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren, zoals het aanleggen van walstroom voor zeeschepen, het bevorderen van elektrisch (deel)vervoer, en het stimuleren van fietsen, wandelen en het openbaar vervoer. Een lobby richting de landelijke politiek moet voor extra versnelling zorgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.