Ads Top

Alex Brenninkmeijer onafhankelijk voorzitter van het burgerberaad over de klimaatdoelen

 

Alex Brenninkmeijer wordt de onafhankelijk voorzitter van het mini-burgerberaad dat de gemeente Amsterdam organiseert over de klimaatdoelen. Van 1 tot 16 november gaan honderd inwoners aan de slag met het bedenken van extra maatregelen die nodig zijn om de klimaatdoelstellingen van de stad te halen.

Amsterdam wil de uitstoot van CO₂ in 2030 met 55 procent verlagen. De prognose is dat met de bestaande maatregelen een verlaging van 37 procent wordt gehaald.

Brenninkmeijer is lid van de Europese Rekenkamer en faculteitshoogleraar Institutionele Aspecten van de Rechtsstaat aan de Universiteit van Utrecht. Van 2005 tot 2014 was hij de Nationale Ombudsman. Daarnaast was hij betrokken bij het onderzoek naar burgerbetrokkenheid bij het klimaatbeleid in opdracht van het ministerie van Economische zaken en Klimaat. Daarbij werd ook onderzocht of burgerfora een rol kunnen spelen bij het verbeteren van die betrokkenheid.

Begin oktober viel bij 2000 ingelote bewoners een uitnodiging van de gemeente in de brievenbus. Daarvan hebben 240 zich aangemeld. Uiteindelijk kunnen honderd inwoners deelnemen aan het burgerberaad. Er is onder de 240 aanmelders dus een tweede keer geloot. De deelnemers worden uitgenodigd om in november zes keer bij elkaar te komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.