Ads Top

Voi lanceert een Milieu-Impact Dashboard


Voi kondigt de lancering aan van het milieu-impactdashboard in de Voi-app om rijders te informeren over hun CO2-uitstoot en de impact op de luchtkwaliteit van hun ritten.

Het dashboard is bedoeld om mensen bewust te maken van de impact van vervoerskeuzes op het milieu en zorgt ervoor dat mensen betere en duurzamere keuzes kunnen maken met hun vervoersmiddel.  
 
Het Impact Dashboard toont de geschatte kooldioxide (CO2)-uitstoot die rijders hebben bespaard door te kiezen voor CO2-neutrale e-scooters of e-bikes.

De berekeningen houden rekening met de uitstoot gedurende de volledige levenscyclus van de voertuigen: van productie tot recycling aan het einde van de levensduur.
 
Bovendien zal het dashboard de gemiddelde impact van de rijder op de luchtkwaliteit weergeven in het aantal gram PM2.5 dat niet in de lucht komt. PM2.5 is de term voor fijn stof met een diameter van minder dan 2.5 micron dat het resultaat is van gedeeltelijk verbrande brandstof. Blootstelling aan PM2.5 veroorzaakte in 2018 alleen al in Europa meer dan 400.000 sterfgevallen, en wereldwijd is het op vier na grootste risicofactor voor sterfte.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.