Ads Top

Een miljoen plastic tubes bespaard

De start-up Smyle heeft een oplossing bedacht voor plastic tandpastatubes, die amper gerecycled worden. Het Nederlandse bedrijf verkoopt ‘tandpasta tabs’ in papieren navulverpakkingen.

Je kauwt op een tablet en poetst op exact dezelfde manier als je gewend bent. Met deze plasticvrije mondverzorging heeft Smyle in twee jaar tijd meer dan een miljoen tandpastatubes uitgespaard.
 
Smyle oprichters Almar Fernhout, Dennis Kamst en Roger Nefkens startten in 2020 hun gezamenlijke missie om tandverzorging plasticvrij te maken. Ze zijn nog steeds verbijsterd over het gebruik van microplastics in tandpasta en de miljarden tubes die elk jaar op vuilstortplaatsen en in oceanen belanden. Een miljoen bespaarde tubes is een mooie mijlpaal, maar voor de ondernemers pas het begin.

De consument lijkt bereid een duurzaam alternatief te kiezen, zolang ze niet hoeft in te leveren aan kwaliteit. Smyle voldoet aan die eis. Uit testen van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) blijkt verder dat de hoeveelheid vrijgekomen fluoride (F-release) prima is, net als bij de bekende merken tandpasta.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.