Ads Top

Provincie zet belangrijke stap in besluitvormingsprocedure verduurzaming staalproductie Tata Steel

De provincie Noord-Holland wil inzetten op gecoördineerde en snelle besluitvorming over de verduurzaming van de staalproductie door Tata Steel. Dit is belangrijk om de vergunningen zorgvuldig, met aandacht voor de effecten op gezondheid en zo snel mogelijk te kunnen verlenen.

De provincie loopt daarbij vooruit op de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 juli 2023. De provincie Noord-Holland heeft Tata Steel laten weten dat zij hiervoor een projectbesluit wil nemen.

De provincie hecht belang aan voortgang in het proces om te komen tot een groene staalproductie met als doel minder uitstoot van CO2, Polycylische Aromatische Koolwaterstoffen (PAK) en zware metalen voor een gezondere en veilige leefomgeving in de IJmond.

Naar verwachting zal Tata Steel in december 2023 een aanvraag bij de provincie Noord-Holland indienen voor de belangrijkste vergunningen voor de nieuwe installaties van het project HeraCless. De provincie Noord-Holland is het bevoegd gezag voor het afgeven van de belangrijkste vergunningen voor het project HeraCless. HeraCless is de eerste stap naar groen staalproductie door Tata Steel. Met HeraCless moeten vóór 2030 de Kooks- en Gasfabriek 2 en Hoogoven 7 worden gesloten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.