Ads Top

Rotterdam The Hague Airport blijft binnen geluidsruimte

Rotterdam The Hague Airport is dit gebruiksjaar (1 november 2021 tot en met 31 oktober 2022) binnen de vergunde geluidsruimte gebleven. Dit is op 14 november jl. door de luchthaven gemeld aan de Inspectie Leefomgeving en Transport. In eerdere berichtgeving kondigde RTHA aan dat er sprake was van een dreigende overschrijding. Deze heeft niet plaatsgevonden. De baansturing, die vanwege aanhoudende noorden- en oostenwind sinds mei was ingesteld, heeft goed gewerkt en aan het einde van het gebruiksjaar was het baangebruik weer normaal te noemen.

Daarnaast heeft de luchthaven als aanvullende maatregelen het stoppen van (her) uitgifte van slots en grootlesverkeer ingesteld en hebben er in 2022 ruim 1.600 minder commerciële vliegbewegingen plaatsgevonden vergeleken met 2019 (het laatste normale jaar voor Covid-19). De spoedeisende diensten zijn dit gebruiksjaar 37% (inclusief nachtstraffactor) meer gaan vliegen in vergelijking met 2019 en ze zijn meer gaan vliegen in de nacht, waardoor deze bewegingen zwaar meetellen in de geluidsberekeningen.

Op 31 oktober 2022 heeft het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) een nieuwe versie van de invoergegevens voor geluidberekeningen voor regionale luchthavens opgeleverd, die is gepubliceerd in de Staatscourant. Versie 13.4 van de Appendices bevat nieuwe geluid- en prestatiegegevens, met name van de nieuwste generatie vliegtuigen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.