Ads Top

Milieudienst DCMR legt dwangsom op aan Chemours

 

De milieudienst DCMR legt een last onder dwangsom op aan Chemours voor het lozen van trifluorazijnzuur (TFA). Chemours krijgt daarmee de opdracht om deze onvergunde lozing te stoppen. Anders moet het bedrijf de opgelegde dwangsom betalen.

DCMR trof in mei TFA aan in het afvalwater dat Chemours loost op het riool. Het lozen van deze stof valt buiten de milieuvergunning van het bedrijf. TFA is een PFAS-verbinding, die het RIVM indeelt als potentieel zeer zorgwekkende stof. De milieudienst en de provincie Zuid-Holland willen dat de lozing onmiddellijk stopt.

DCMR laat het afvalwater van het Dordrechtse bedrijf de komende tijd analyseren door een onafhankelijk laboratorium. Als na 4 maanden blijkt dat Chemours nog steeds onvergund TFA loost, gaat de milieudienst dwangsommen innen. Het gaat om €125.000 per geconstateerde overtreding met een maximum van €1.250.000.

De milieudienst DCMR voert namens de provincie vergunningverlening, toezicht en handhaving uit.

Nadat de milieudienst in juli bekendmaakte te gaan optreden tegen deze onvergunde lozing, heeft Chemours zijn bezwaren daartegen toegelicht. Deze toelichting was geen reden om de dwangsom niet op te leggen. Chemours heeft nog de mogelijkheid om het besluit bij de rechter aan te vechten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.