Ads Top

Tijdelijke innamestop spaarbekkens Biesbosch

Evides Waterbedrijf is uit voorzorg tijdelijk gestopt met de inname van water uit de rivier de Maas in de Biesbosch spaarbekkens. Dit doet men omdat een verhoogde hoeveelheid bestrijdingsmiddelen in het Maaswater is gemweten. De innamestop is conform protocol om de waterkwaliteit in de spaarbekkens te kunnen blijven garanderen.

Het waterkwaliteitslaboratorium Aqualab Zuid gaat bij het innamepunt Bergsche Maas diverse extra monsters nemen van onze bron de Maas. Op basis van de resultaten van de analyses, wordt beoordeeld wanneer de inname van water hervat zal worden.

Ondanks de innamestop kunnen we gewoon doorgaan met het maken van drinkwater. Via de spaarbekkens in de Biesbosch beschikt Evides namelijk over een watervoorraad waarmee ze meer dan twee maanden drinkwater kan leveren.

Bestrijdingsmiddelen en andere zeer zorgwekkende stoffen horen niet thuis in het milieu. Evides maakt zich al jaren zorgen over de toenemende druk op de kwaliteit van de oppervlaktewaterbronnen. Deze kwaliteit verslechtert door vervuiling vanuit landbouw, industrie en huishoudens. Afgesproken doelen (Kaderrichtlijn Water) lijken niet gehaald te worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.