Ads Top

Gebruik elektrische car2go in jaar verdubbeld in Europa

Het gebruik van het elektrische autodeelconcept car2go is het afgelopen jaar verdubbeld in Amsterdam, Stuttgart en Madrid, de steden waar car2go een volledige elektrische vloot aanbiedt.

In Nederland maken 43.000 Amsterdammers gebruik van 340 elektrische auto’s die overal gratis in de stad geparkeerd kunnen worden, dit gebeurt in de hoofdstad zo’n 1.600 keer per dag. car2go telt nu 275.000 leden in de steden Amsterdam, Stuttgart en Madrid, de steden met een volledig elektrisch aanbod. Leden hebben samen 13.000 elektrische smart fortwo’s tot hun beschikking die ze gemiddeld 10.000 keer per dag gebruiken.

Hierdoor draagt het grootste elektrische autodeelconcept ter wereld een steeds grotere bijdrage aan het schoonhouden van steden, ook Amsterdam dat in 2025 uitstootvrij moet zijn.

Madrid en Stuttgart zijn een schoolvoorbeeld als het gaat om hoe car2go een bijdrage levert als een stad besluit milieumaatregelen te nemen en auto's uit het centrum te weren. In december 2016 legde Madrid bijvoorbeeld haar bewoners een rijverbod op in verband met te grote luchtverontreiniging van de binnenstad. De elektrische auto’s van car2go bleven wél toegestaan. Het ledenaantal en gebruik groeide die dag drastisch omdat bewoners dankzij car2go wel nog flexibel en mobiel waren in hun hoofdstad.

In Stuttgart gebeurde hetzelfde. Als de weersomstandigheden verontreiniging veroorzaken, verplicht de stad haar bewoners om gebruik te maken van alternatieve vormen van vervoer. Tijdens deze zogeheten alarmerende fijnstofperioden kunnen car2go's zelfs worden gehuurd tegen een gereduceerde minuutprijs waardoor car2go ook hier ziet dat het ledenaantal en gebruik op die dagen flink toeneemt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.