Ads Top

Boeren meer beloond voor inspanningen duurzaamheid

Provincie Drenthe, Rabobank en FrieslandCampina slaan de handen ineen om de verduurzaming in de melkveesector te versnellen en de inspanningen van melkveehouders financieel te belonen. De betrokken organisaties hebben bovendien de intentie uitgesproken om de eigen duurzaamheidsprogramma’s op inhoud en aanpak op elkaar aan te laten sluiten. Op deze manier beogen de partijen melkveehouders extra te stimuleren om aan de slag te gaan met duurzaamheid. Een goed toekomstperspectief voor de boer en een duurzamere wereld zijn daarbij de sleutelwoorden.

De gezamenlijke ambitie van de drie partijen is dat er in 2025 op Drentse melkveebedrijven zoveel mogelijk sprake is van gesloten kringlopen. In 2018 startte provincie Drenthe samen met *Duurzame Melkveehouderij Drenthe de pilot duurzaamheidsplannen op maat om melkveehouders te helpen concrete stappen te zetten naar verduurzaming. Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA): “Gezamenlijk hebben we hetzelfde toekomstbeeld voor de sector en hanteren we dezelfde thema’s waarop we belonen tot maximaal 7.500,- euro. Met onze duurzaamheidsplannen weet elk melkveebedrijf precies waar het staat en welke stappen nodig zijn om te verduurzamen. Zo ontstaat er voor de melkveehouderij meer duidelijkheid in de route naar de toekomst. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!”

Melkveehouders die verbeteringen laten zien op onder andere weidegang, grondgebondenheid, vermindering van uitstoot van broeikasgassen, ammoniakemissie en stikstofbodemoverschot kunnen rekenen op financiële steun.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.