Ads Top

Ingrid Visseren-Hamakers nieuwe hoogleraar Milieubeleid en Politiek

Ingrid Visseren-Hamakers wordt met ingang van 15 mei 2019 de nieuwe hoogleraar Environmental Governance and Politics aan de Radboud Universiteit. De aankomend hoogleraar is als universitair hoofddocent en programmadirecteur verbonden aan George Mason University in Fairfax, Virginia, VS.

Ingrid Visseren-Hamakers is gespecialiseerd in de governance (de maatschappelijke sturing) van milieuproblemen. Haar onderzoek is vooral gericht op de transformatie van mondiaal milieubeleid. Visseren wil met haar onderzoek bijdragen aan zowel het wetenschappelijke als het maatschappelijke debat over hoe de samenleving en economie kunnen worden verduurzaamd en hoe zo’n transformatie wordt, en kan worden, gestuurd.

Visseren (Brummen, 1970) studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit (Rotterdam) en Environmental Studies aan de Universiteit Utrecht. Voordat ze met haar wetenschappelijke loopbaan begon, werkte ze voor maatschappelijke organisaties en de provinciale overheid en was ze politiek actief.
Na haar promotie in Environmental Studies aan de Universiteit Utrecht (2009) startte ze bij de Forest and Nature Conservation Policy Group van de Wageningen Universiteit. Sinds 2015 is ze verbonden aan het Department of Environmental  Science and Policy aan George Mason University, waar ze ook directeur is van de Master en PhD programma’s.

Het onderzoek van Visseren heeft tot nu toe vooral bijgedragen aan het conceptualiseren van de relatie tussen verschillende beleidsterreinen, onder meer door het concept Integrative Governance te introduceren: ‘We kunnen de coherentie van beleid niet verbeteren als we de verschillende, en vaak complexe, oorzaken voor de bestaande interacties tussen verschillende beleidsterreinen niet volledig begrijpen.‘

Visseren is momenteel Coordinating Lead Author van het Global Assessment van de staat van de natuur en natuurbeleid van de Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES).
Onderzoek met een impact

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.