Ads Top

Hollands Kroon pakt zwerfafvalprobleem aan met de Operatie Z.U.I.V.E.R.-app

 


Om het zwerfafvalprobleem in Hollands Kroon aan te pakken, heeft gemeente Hollands Kroon, digital agency DTT de opdracht gegeven voor de ontwikkeling van de app: ‘De Operatie Z.U.I.V.E.R.-app’.

In de app nemen scholen het tegen elkaar op en worden deelnemers aangemoedigd om de buurt schoon te houden van afval. Ook na de strijd tussen de scholen kunnen deelnemers alleen of samen met vrienden de Operatie Z.U.I.V.E.R.-app blijven spelen.

Spelers van de app kunnen gebieden veroveren in de gemeente Hollands Kroon door zwerfafval op te ruimen. Wanneer het afval is opgeruimd, wordt het omliggende gebied rond het verzamelde afval ingekleurd op de actuele kaart in de app. Het gebied is dan geclaimd door de speler. Spelers die de Operatie Z.U.I.V.E.R.-app hebben, kunnen het hierbij ook opnemen tegen deelnemers van andere scholen. Op deze manier is Operatie Z.U.I.V.E.R. niet alleen een innovatieve manier om jongeren bewust te maken van afval, maar is het ook een app die grote maatschappelijke betrokkenheid creëert. Daarnaast is de informatie die de app verzamelt waardevol voor de gemeente Hollands Kroon. Zo kunnen zij zien waar welk soort zwerfafval wordt gevonden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.