Ads Top

Nieuwe rioolwaterzuivering in Weesp

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft een nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Weesp gebouwd. In een RWZI zuivert men het rioolwater en voert dit daarna af naar het oppervlaktewater.

De oude RWZI had het einde van haar levensduur bereikt en kon in de toekomst niet meer voldoen aan de eisen die er zijn voor het afvoeren van het water (lozingseisen).

Het duurde langer dan verwacht door een uitzonderlijk probleem met een bacterie, maar hoofdaannemer Mobilis heeft op 3 augustus 2021 de nieuwe RWZI in Weesp nu overgedragen aan Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

De nieuwe RWZI zal de eerste zuivering in Nederland zijn die volledig zal werken volgens het ‘ICEAS systeem’. Met dit systeem combineert men meerdere zuiveringsprocessen in 1 tank en is de zuiveringstechniek extra efficiënt. De zuiveringstanks nemen ook minder ruimte in beslag. Hierdoor is er meer terrein beschikbaar voor ontwikkelingen in de toekomst. Zo blijft er terrein beschikbaar om een extra zuiveringsstap toe te voegen. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van medicijnresten. Ook is er ruimte gereserveerd om in de toekomst uit te kunnen breiden. Door de bevolkingsgroei in de regio komt er ook meer afvalwater.

Het ICEAS systeem is ook zuinig met energie en de bouw neemt minder ruimte in beslag. Hierdoor zijn er ook minder grondstoffen nodig.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.