Ads Top

Marjan Minnesma (Urgenda) geeft college bij Het Nationale Theater

 

Het klimaat is hot. In de troonrede en de Miljoenennota kreeg het meer aandacht dan ooit. Dat is voor een groot deel te danken aan Urgenda en Marjan Minnesma, directeur van de organisatie. Zij was het die Rutte deze zomer college gaf over het klimaat. En zij is het die op maandag 4 oktober bij Het Nationale Theater vertelt wat wij, individueel en collectief, kunnen doen om versneld te verduurzamen.

Marjan Minnesma is ondernemer, innovator en inspirator. Met Urgenda wist ze de Staat via een rechtszaak te dwingen tot het voeren van een strenger klimaatbeleid. Initiatieven als de ‘Dag van de Duurzaamheid’, de ‘Sustainable Fashion Week’, het ‘Low Car Diet’ en klimaatneutrale woningen komen bij Urgenda vandaan. Binnenkort vertrekt Minnesma met Urgenda voor de ‘Climate Miles’ naar Glasgow: haar activisme blijft niet bij woorden alleen.

En dat is waar het op maandag 4 oktober om draait. Minnesma is de hoofdgast in deel twee van ‘Never Waste a Good Crisis’. In deze reeks stelt Het Nationale Theater de vraag: wat kunnen wij doen? Hoe kunnen we de kansen benutten waar de coronacrisis licht op scheen? Laten we onze lucht weer vervuilen nu de lockdowns zijn opgeheven? Of maken we eindelijk een andere keuze? Welke stappen kunnen we zetten naar een duurzame economie?

Programma: Never Waste a Good Crisis met hoofdgast Marjan Minnesma
Datum: maandag 4 oktober, 20.15 uur
Tickets: € 10,-
Reserveren: www.hnt.nl/hot

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.