Ads Top

ANVS waarschuwt consumenten voor 10 producten met radioactieve stoffen


Uit RIVM-onderzoek, in opdracht van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS), naar de ‘Quantum Pendant’ anti-5G hanger, enkele ‘negatief ionen’ sieraden en Ă©Ă©n slaapmasker van het merk Energy Armor blijkt dat deze ioniserende straling uitzenden.

De onderzochte 10 producten bevatten namelijk radioactieve stoffen. De hoeveelheid gemeten straling hiervan is laag. Dit betekent dat de kans op schade aan de gezondheid klein is. Maar bij continu en langdurig dragen van deze producten is op lange termijn gezondheidsschade niet volledig uit te sluiten.

De bij ons bekende verkopers in Nederland hebben te horen gekregen dat de verkoop verboden is en per direct stopgezet moet worden. Ook moeten zij hun klanten hierover informeren. De ANVS waarschuwt consumenten en heeft de producten waar het om gaat vermeld op haar website.

De 10 onderzochte consumentenproducten bevatten radioactieve stoffen. Ze zenden daardoor continu ioniserende straling uit. Hieraan wordt de drager blootgesteld, dit kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom zijn deze consumentenproducten met radioactieve stoffen wettelijk verboden. Ioniserende straling kan namelijk weefsel en DNA beschadigen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.