Ads Top

Luchtkwaliteit Amsterdam in 2020 verder verbeterd

De luchtkwaliteit in Amsterdam is vorig jaar verder verbeterd. Er waren in 2020 geen plekken meer in  de stad waar de wettelijke Europese grenswaarden voor luchtkwaliteit worden overschreden.

Amsterdam steekt veel energie in het verbeteren van de luchtkwaliteit. De stad is een koploper op het gebied van elektrisch vervoer. We hebben milieuzones voor het weren van oude personenauto’s, vrachtwagens, bestelbussen, autobussen, taxi’s en brom- en snorfietsen. Dat werpt zijn vruchten af als het gaat om de uitstoot van fijnstof, roet, stikstofdioxide en CO₂. Het college van B en W wil dat er in 2030 alleen nog uitstootvrij verkeer in de stad rijdt. In 2025 worden al de eerste uitstootvrije zones ingevoerd.

Er zijn ook andere factoren die invloed hebben op hoe schoon de lucht is. Het weer en de wind bijvoorbeeld. En het coronavirus, want door de coronamaatregelen werd er minder auto gereden. En dat maakte de lucht vorig jaar nog net even wat schoner. Maar, ook zonder de coronamaatregelen zou de lucht overal schoon genoeg zijn geweest.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.