Ads Top

Studenten TU Eindhoven bouwen ‘Antarctica-rover’

Antarctica kan waardevolle inzichten geven over de gevolgen van klimaatverandering, maar het verrichten van onderzoek op de Zuidpool is duur en niet duurzaam.

Met de Antarctica-rover, een autonoom rijdend zonnevoertuig, moet klimaatonderzoek op het koudste en meest afgelegen continent op aarde goedkoper, duurzamer en makkelijker worden.\

Het voertuig, geïnspireerd op de Marsrover die op een vergelijkbare, autonome manier data verzamelt op planeet Mars, wordt momenteel ontwikkeld door TU/e-studententeam Polar. Twee studenten reizen 28 december voor twee weken naar de Zuidpool om data op te halen die nodig zijn voor de bouw.
 
De extreme weersomstandigheden op de Zuidpool zorgen ervoor dat het team moet pionieren. De intensiteit van de zon is extreem laag, net als de temperatuur. Zonnepanelen en batterijen presteren doorgaans matig in deze omstandigheden.

Op dit moment is het verrichten van onderzoek in Antarctica duur en niet duurzaam. Er zijn onderzoeksstations en grote trucks voor nodig, waarvoor door de lucht brandstof moet worden aangevoerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.