Ads Top

Breda verwijdert plastic soep uit de singel

 

Gemeente Breda plaatste onlangs ter hoogte van Belcrum Beach een plasticvanger in de waterloop de Mark. Met de plasticvanger neemt Breda een nieuwe stap om plastic soep in de singels tegen te gaan.

De plastic vanger is een drijfarm die het afval dat via de singels in de Mark terecht komt, begeleidt naar een vangkorf. De korf wordt vervolgens een keer per week geleegd.

In Breda maken veel mensen gebruik van de parken, straten en pleinen. Op doordeweekse dagen en tijdens evenementen blijft er helaas regelmatig zwerfafval achter. Soms doordat mensen het niet opruimen en soms omdat de vuilnisbak vol is. Op plaatsen waar de openbare ruimte grenst aan de riviertjes Bovenmark, Aa of Weerijs, Molenleij of de singels kan het zwerfafval in de oever of het water terecht komen.

Gemeente Breda wil de verspreiding van zwerfafval tegengaan en de waterkwaliteit verbeteren door extra vuilnisbakken te plaatsen bij evenementen, vuilnisbakken op tijd te legen en extra zwerfafval op te ruimen. Daarnaast helpen betrokken inwoners mee door hardlopend zwerfvuil te verzamelen of vanaf het water met supboards zwerfvuil in de oevers op te ruimen. Helaas zien we dat er nog steeds afval en plastic in het water terecht komt. Dat afval komt uiteindelijk in de rivieren en de zee terecht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.