Ads Top

Startnotitie Beleidskader Milieu aangeboden aan PS Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord Brabant vragen met de startnotitie aan Provinciale Staten om een oordeel te vormen over de eerste denkrichtingen voor het nieuw te ontwikkelen beleidskader Milieu. In het uiteindelijke beleidskader moet komen te staan welke milieu ambities en -doelstellingen de provincie heeft voor een duurzaam gezonde en veilige leefomgeving, voor een brede welvaart voor alle Brabanders.

Het uitgangspunt voor het beleidskader Milieu is de Omgevingsvisie en de daarin opgenomen doelstelling voor 2050 dat de provincie op alle aspecten béter presteert dan de wettelijke normen. Met het beleidskader, met een primaire horizon van 2030, maakt de provincie een start op weg naar dit doel.

Na bespreking met PS (naar verwachting in januari 2022) stellen GS het beleidskader op, in samenspraak met stakeholders zoals gemeenten, omgevingsdiensten en inwoners. Het beleidskader zal in het najaar van 2022 worden aangeboden ter vaststelling door PS. Op dat moment worden ook de budgettaire consequenties van de ambities in beeld gebracht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.