Ads Top

Klimaatadaptief bouwen in Delft

De gemeente Delft stelt ambities en regels vast voor klimaatadaptief bouwen bij nieuwbouw, gebiedsontwikkeling en herstructurering. Doel is om wateroverlast, hittestress, droogte en bodemdaling tegen te gaan.

Alle gemeenten in Nederland moeten in 2050 ‘klimaatrobuust’ zijn. Daarom is het nodig dat alle nieuwbouw en grootschalige renovatie voldoen aan de randvoorwaarden voor klimaatadaptief bouwen. Dat gebeurt stap voor stap aan de hand van de Delftse ambities en regels. Zo is het voor (project)ontwikkelaars en bouwers duidelijk welke klimaatadaptieve eisen ze voortaan moeten toepassen.

Met klimaatadaptief bouwen wil de gemeente wateroverlast, hittestress, droogte en bodemdaling tegengaan. Hierbij is het principe ‘groen, tenzij’ leidend.

Om groen ook in droge zomerperiodes goed en mooi te houden is voldoende watervoorraad nodig. Hierbij is het tweede principe de ‘stad als spons’ leidend. Hemelwater wordt zoveel mogelijk opgevangen op de plaats waar het valt. We houden het daar vast om het aanwezige groen niet te laten verdorren. Ook voorkomen we daarmee bodemdaling als gevolg van droogte. We voorkomen ook dat bestaande gebouwen en kunstwerken met een kwetsbare fundering worden aangetast.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.