Ads Top

Rotterdam en McDonald’s pakken samen zwerfafval aan

De gemeente Rotterdam en McDonald’s werken intensief samen bij het schoonhouden van de directe omgeving van McDonald’s Spaanse Polder. Wethouder Vincent Karremans en Edwin Ooms, franchisenemer van diverse McDonald’s restaurants in de omgeving Rotterdam, tekenden hiervoor op 21 december een convenant. De samenwerking zorgt voor minder zwerfafval in de straten en wateren rond dit restaurant.

McDonald’s neemt extra verantwoordelijkheid in de aanpak tegen zwerfafval. Zij houden naast hun eigen terrein en de 25 meter hieromheen nu ook een deel van het omliggende gebied schoon en legen daar de afvalbakken. De gemeente faciliteert McDonald’s door onder meer de levering van vuilniszakken, een elektrische afvalzuiger, een Seabin en andere materialen. Lastig begaanbare watergangen, sloten en de aanwezige vijver in het gebied worden eenmaal per kwartaal gezamenlijk opgeruimd.

Het eerste gebied waar de gezamenlijke aanpak met McDonald’s een vervolg krijgt is in het gebied rondom het Marconiplein. Niet alleen McDonald’s gaat naast de 25 meter rondom hun vestiging in een deel van de openbare ruimte het zwerfafval opruimen maar waarschijnlijk ook andere bedrijven in dit gebied. De gesprekken hierover zijn in volle gang.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.