Ads Top

Landelijke campagne 'Mik 'm erin' - tegen kauwgomvervuiling

Nederland Schoon wil in samenwerking met kauwgomproducenten jongeren stimuleren om gebruikte kauwgom netjes in de prullenbak te gooien en lanceert daarom de campagne: ‘Kauwgom? Mik ‘m erin!’.

De campagne trapt af met een kauwgom collecte contest: drie middelbare scholen in Amsterdam, Eindhoven en Groningen gaan voor 66 dagen de strijd aan om de meeste kauwgom in te zamelen. De school die de meeste kauwgom netjes heeft weggegooid, wint een tafelvoetbaltafel.  
 
Jaarlijks belandt er veel uitgekauwde kauwgom op de grond. Daar wil Nederland Schoon verandering in brengen. De campagne ‘Mik ‘m erin’ startte vandaag op een ludieke manier met enorme ‘plakmatten’ voor de ingang van de middelbare scholen: Christelijke scholengemeenschap Buitenveldert in Amsterdam, Gomarus College in Groningen en Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. De plakmatten kleven net zo vervelend als vers uitgekauwde kauwgom op straat.
 
Kauwgom geeft een frisse adem, maar uitgekauwde kauwgom op straat oogt een stuk minder fris. Voor gebiedsbeheerders is het lastig en duur om kauwgom van de straat te verwijderen omdat hier speciale apparaten voor nodig zijn. Daarnaast nodigt een uitgekauwd kauwgompje op straat uit om de volgende daar ook weg te gooien. Genoeg redenen om er een gewoonte van te maken om kauwgom na het kauwen in de afvalbak te mikken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.