Ads Top

Vast luchtmeetstation in Bernheze

Een vast meetstation in Bernheze meet in Noord Brabant continue de kwaliteit van de lucht. Het RIVM heeft dit nieuwe luchtmeetstation begin dit jaar officieel in werking gesteld.

Het meetstation in Nistelrode maakt samen met 60 andere meetstations deel uit van het landelijk Meetnet Luchtkwaliteit. Met dit landelijke meetnet monitort het RIVM de soorten en hoeveelheden stoffen die in de lucht zitten. Met als doel: bewaken van de luchtkwaliteit in Nederland. De resultaten zijn openbaar en voor iedereen in te zien op luchtmeetnet.nl

Het meetstation in Bernheze is onderdeel van het uitvoeringsplan van het Schone Lucht Akkoord. De metingen helpen de gemeenten en waterschappen in RNOB bij het nemen van gerichte maatregelen om de luchtkwaliteit zo goed mogelijk te houden. Noordoost-Brabant was de eerste regio in Nederland die zich bij het Schone Lucht Akkoord aansloot.

Bij de officiële ondertekening van dit akkoord in april 2021, werd de komst van het meetstation al aangekondigd. Er is voor gekozen om het station in een gebied te plaatsen met veel verkeer, landbouw en industrie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.